Hernia

Het woord ‘hernia’ betekent letterlijk ‘uitstulping’. Heeft u een hernia, dan is er sprake van een uitstulping in een van uw tussenwervelschijven. Deze uitstulping drukt op een nabijgelegen zenuw, waardoor u te maken krijgt met vervelende pijnklachten. De meeste mensen met een hernia hebben te maken met een rughernia, maar u kunt ook te maken krijgen met hernia in de nek.

De symptomen van een hernia

De symptomen die veroorzaakt worden door een hernia, zijn afhankelijk van de locatie van de hernia. Heeft u een hernia in de rug, dan heeft u doorgaans te maken met pijnklachten in de bil en in het been. Dit komt omdat de uitstulping in dit geval op een zenuw drukt die doorloopt naar de bil en het been, waar u vervolgens pijnklachten ervaart. Heeft u een hernia in de nek, dan ervaart u doorgaans uitstraling (pijnklachten) in uw arm. Dit komt omdat de uitstulping in dit geval op een zenuw drukt die door de arm loopt, waardoor u hier te maken heeft met vervelende zenuwpijn. 

De behandeling van een hernia

Oefentherapie Hardenberg heeft de juiste kennis, vaardigheden en expertise om uw rug- of nekhernia te behandelen. Onze behandeling van een hernia bestaat uit het verminderen van de spierspanning, het verminderen van de pijnklachten, het verbeteren van de beweeglijkheid, het aanleren van een juiste lichaamshouding en het vergroten van de stabiliteit en kracht in de rug. Door diverse oefeningen met u te doen, verminderen wij uw vervelende klachten op de lange termijn.