Nek-, schouder- en armklachten

Nek-, schouder- en armklachten zijn vervelende pijnklachten die voorkomen in de nek, in de schouder(s) en/of in de arm(en). De klachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding, maar ook door verkeerde bewegingsgewoonten of een combinatie van een verkeerde houding en verkeerde bewegingsgewoonten. Door de vervelende klachten bent u minder beweeglijk en zijn bepaalde dagelijkse handelingen moelijker te verrichten. 

De symptomen van nek-, schouder- en armklachten

De symptomen die u ervaart bij nek-, schouder- en armklachten zijn afhankelijk van de oorzaak van uw klachten. Wel zijn er enkele overkoepelende klachten die bij de meeste nek-, schouder- en armklachten voorkomen, namelijk hoofdpijn, een vermindering van de armbeweging, krachtverlies in het arm of de armen en tintelingen in het arm of de armen. Ook kunt u last hebben van stijfheid van de nek en stijfheid van de schouders. 

De behandeling van nek-, schouder- en armklachten

Oefentherapie Hardenberg helpt u graag uw nek-, schouder- en armklachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van de spierspanning, het verminderen van pijn, het toe laten nemen van de beweeglijkheid van uw nek, schouders en armen en het aanleren van de juiste lichaamshouding. Ook besteden wij aandacht aan het vergroten van uw klacht en stabiliteit, voornamelijk in de rug. Door een grotere kracht en stabiliteit kan het ontstaan van nek-, schouder- en/of armklachten in de toekomst voorkomen worden.