Rugklachten

Door een afwijkende houding of bepaalde bewegingsgewoonten, kunnen er verschillende soorten klachten in de rug ontstaan. Veel voorkomende rugklachten door een verkeerde houding of bepaalde bewegingsgewoonten zijn bijvoorbeeld hernia, spit en isschias. De meeste rugklachten die in Oefentherapie Hardenberg worden behandeld, ontstaan door een verkeerde houding, minder beweging van de rug en/of een eenzijdige belasting.

 

Rugklachten zijn erg vervelend, simpelweg omdat pijnklachten in de rug uw mobiliteit flink kunnen beperken. Bent u minder mobiel door rugklachten, dan worden de klachten door de verminderde beweging van de rug alleen maar erger. Dit maakt een professionele behandeling noodzakelijk, zodat u weer kunt bewegen en met de juiste beweging uw klachten helemaal kunt laten verdwijnen.

 

De symptomen van rugklachten

De symptomen die u ervaart bij rugklachten, zijn afhankelijk van de specifieke rugklacht waar u mee te maken heeft. Zo geeft een hernia bijvoorbeeld andere klachten dan spit, al komen sommige symptomen van rugklachten wel overeen. Veelvoorkomende rugklacht symptomen zijn bijvoorbeeld uitstraling naar de bil of het been, een dof gevoel in het been, pijnscheuten in de rug, krampen in de rug, in de bil of in het been, een stijve rug die helemaal vast lijkt te zitten en lage rugpijn. Heeft u lage rugpijn, dan voelt u een zeurende pijn in uw onderrug die de dagelijkse beweging lastiger maakt.

 

Aspecifieke rugklachten

Veel mensen hebben te maken met aspecifieke rugklachten. Aspecifieke rugklachten zijn klachten in de rug die niet door een bepaalde aandoening ontstaan, maar vaak veroorzaakt worden door een verkeerde houding, een disbalans in de spieren, krachtverlies van de rug of een plaatselijke ontsteking. Door een specialist te bezoeken met uw aspecifieke rugklachten, kan achterhaald worden waar de klachten vandaan komen. Is de oorzaak van de rugklachten bekend, dan kan deze oorzaak behandeld worden om de klachten te laten verdwijnen.

 

De behandeling van Oefentherapie Hardenberg

Oefentherapie Hardenberg is al jaren gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten rugklachten. Dit kunnen rugklachten met een duidelijke oorzaak zijn, maar het kan ook gaan om aspecifieke rugklachten zonder duidelijke oorzaak. Onze behandeling van uw rugklachten is onder andere gericht op:

  • Het verminderen van pijn.
  • De toename van de mobiliteit (beweeglijkheid).
  • Het aanleren van de juiste lichaamshouding.
  • Het vergroten van de kracht.
  • Het vergroten van de stabiliteit.

 

Door diverse oefeningen te doen, zorgt Oefentherapie Hardenberg ervoor dat uw klachten verminderen en uiteindelijk helemaal kunnen verdwijnen. Zo gaat u niet alleen zonder pijn door het leven, maar kunt u ook gemakkelijker en meer bewegen.