SI klachten

SI klachten betreffen klachten die voorkomen in de SI-gewrichten, ook wel de sacro-iliacale gewrichten of heiligbeengewrichten genoemd. De SI-gewrichten bevinden zich links en rechts van het midden van de onderrug en vormen de verbinding tussen het heiligbeen en de twee bekkenhelften. Heeft u te maken met SI klachten, dan voelt u voornamelijk pijn in de regio van de billen. Deze pijn kan ook uitstralen naar één been of naar beide benen.

De symptomen van SI klachten

Heeft u problemen met de SI-gewrichten, dan voelt u dit voornamelijk in uw bil. De uitstralingspijn die u in uw bil ervaart, kan eventueel ook doorgaan naar één been of naar beide benen. U voelt de pijn als u loopt, maar ook als u zit of staat. Door langdurig lopen of zitten kan de pijn erger worden. Zo kunt u door SI klachten moeite krijgen met (langdurig) bewegen, waardoor uw mobiliteit minder wordt. 

De behandeling van SI klachten

Oefentherapie Hardenberg weet precies hoe uw vervelende SI klachten behandeld moeten worden. Wij richten onze behandelingen voor SI klachten altijd op het verminderen van de pijn, maar ook op het verbeteren van uw houding, het versterken van uw rugspieren en het versterken van uw buikspieren. Door uw houding te verbeteren en uw rug- en buikspieren sterker te maken, kunnen SI klachten in de toekomst voorkomen worden. Wij richten onze behandeling dan ook niet alleen op de korte termijn, maar ook op de toekomst.