Hooikoorts? Medical Tape kan uitkomst bieden!

Het zonnetje schijnt, de lente is begonnen en hiermee is ook het hooikoortsseizoen in volle gang. Voor mij persoonlijk geen pretje, want ik heb zelf veel last van hooikoorts. En ik ben niet alleen: in Nederland brengt ongeveer 1 op de 5 mensen al niezend de dag door.

Gelukkig kan Medical Taping een uitkomst bieden bij het verminderen van hooikoortsklachten. Het intapen van de rug tegen hooikoorts wordt sinds enkele jaren actief toegepast en de resultaten zijn verbluffend!   


Medical Taping kan een uitkomst bieden bij de volgende hooikoortsklachten:
• Jeukende, branderige en tranende ogen
• Rode en gezwollen oogleden
• Loopneus of verstopte neus
• Niesbuien
• Benauwdheid
• Jeukend gehemelte

De kracht van Medical Tape bij hooikoorts
Ik krijg vaak de vraag: “Helpt het intapen van de rug écht bij hooikoorts?” 
Uit eigen ervaring en de ervaringen van mijn cliënten, kan ik zeggen dat het voor velen een uitkomst is!

Hoe werkt de tape precies?
Het ruggenmerg bestaat uit verschillende segmenten. Bij elk segment hoort een bepaald huid- en orgaangebied. De huid en organen hebben een bepaalde wisselwerking: de huid kan de organen beïnvloeden en andersom. Hier ligt ook de kracht van de Medical Tape bij hooikoortsklachten. 

Door de Medical Tape op de juiste plekken van de huid op de rug aan te brengen met een specifieke techniek, wordt het huidgebied onder de tape beïnvloed. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen.

Hoe vaak intapen?
Bij Oefentherapie Hardenberg word u standaard twee keer ingetapet, dit omdat hier het meeste resultaat mee wordt behaald. Soms komt het voor dat klachten snel terugkomen, het kan dan nodig zijn om vaker in te tapen. 

Medical Tape tegen chronische klachten
Medical Taping kan ook uitkomst bieden bij mensen die last hebben van chronische klachten. Zo kan de tape verlichting bieden aan C.O.P.D-patiënten (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Het aanbrengen van de tape werkt op dezelfde manier als voor mensen met hooikoorts.

Heeft u hooikoorts? Wij helpen u graag!
Wij bij Oefentherapie Hardenberg zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van Medical Tape. Heeft u last van hooikoorts en bent u benieuwd of het tapen u een uitkomst kan bieden?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!