Zitten is het nieuwe roken!

Zitten is het nieuwe roken!!! 
Als we de onderzoeken mogen geloven, kunnen de effecten van langdurig zitten zelfs levensbedreigend zijn. Maar je kunt er helaas niet altijd omheen. Veel mensen werken op kantoor en maken dan ook veel uren achter het bureau en…. hebben veel zituren.  Zorg er dus voor dat in jouw dagelijkse patroon voldoende beweging "zit". Teveel zitten los je niet op, door na een lange werkdag – zittend aan een bureau, een uur intensief te sporten.

Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn. Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht.

Dat uurtje sporten is erg nuttig. En heel gezond. Het kan een uitlaatklep zijn om de stress van jouw ‘everyday life’ te kunnen vergeten. Er zijn gelukkig meer redenen te noemen om wel die workout te doen, dan niet! Wat absoluut niet goed is, is een hele dag aan je bureau zitten. Nederlanders zitten schrikbarend lang stil. Zitten is het nieuwe roken, die kreet heb je vast al gehoord. Jong of oud. Schoolgaand of werkzaam. Collectief besteden we teveel tijd op een stoel of bank.

Wij van Oefentherapie Hardenberg adviseren veel bedrijven en patiënten dan ook om een zit-sta bureau aan te schaffen. En om het goede voorbeeld hierin te geven hebben we sinds vandaag een zit-sta bureau. 

Wat is nou precies een zit-sta bureau?
Het zit-sta bureau zorgt ervoor dat het mogelijk is om afwisselend zittend, halfzittend en staand te werken. Hierdoor blijft de persoon meer in beweging en wordt dus statische overbelasting voorkomen. Hierin heb je verschillende soorten bureau's, waaronder elektrische zit-sta bureau's of slinger bureau's. Hierbij is altijd goed om te bedenken wat je het snelst zal gaan gebruiken. Jammer is uiteraard wanneer je een dure bureau aanschaft en deze nauwelijks gebruikt omdat het slingeren te inspannend of teveel werktijd kost.

Hierom hebben wij ook gekozen voor een elektrische zit-sta bureau.

Wat gaat dit betekenen voor u als patiënt?
Dit betekend voor u dat de behandeling soms staand zal zijn. Er zal altijd natuurlijk rekening worden gehouden of dit wenselijk is voor de behandeling of niet!!