Uw behandeling

De ervaren therapeut van Oefentherapie Hardenberg streeft altijd hetzelfde doel na bij uw behandeling, namelijk een succesvol en blijvend behandelresultaat. Door uw klachten op te lossen en klachten in de toekomst te voorkomen, werkt u samen met uw oefentherapeut naar zo optimaal mogelijk bewegen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 

De werkwijze van Oefentherapie Hardenberg

Uw behandeling bij Oefentherapie Hardenberg start altijd met een intakegesprek. Tijdens het uitgebreide intakegesprek wordt de bron van uw klachten achterhaald, zodat uw oefentherapeut weet hoe uw klachten het beste behandeld kunnen worden. Ook wordt er een aanvullend lichamelijk onderzoek gedaan, waarbij er uitgebreid gekeken wordt naar de houding van uw lichaam, de bewegingen van uw lichaam en het algemeen functioneren van uw lichaam. Door het aanvullende onderzoek uit te voeren, worden alle achterliggende factoren van uw klachten achterhaald. Op deze manier kan uw oefentherapeut de beste behandeling voor uw persoonlijke situatie samenstellen, die alle achterliggende factoren van uw klachten aanpakt. 

Tijdens het behandeltraject worden uw vorderingen nauwlettend in de gaten gehouden. Indien nodig, kan het behandelplan altijd aangepast worden. Wordt bijvoorbeeld niet het optimale resultaat behaald met de huidige behandeling, dan is er altijd ruimte voor aanpassingen en verbeteringen om de resultaten van de behandeling te verbeteren. 

Het behandeltraject eindigt altijd met een evaluatie. Door een uitgebreide evaluatie uit te voeren, is de oefentherapeut er zeker van dat alle gestelde doelen van de behandeling inderdaad behaald zijn. Ook weten we op deze manier zeker dat uw verwachtingen zijn waargemaakt en u voor honderd procent tevreden bent met uw behandelingen bij Oefentherapie Hardenberg. 

Samen gaan we voor een blijvend resultaat

Het veranderen van uw houding en bewegingsgewoonten is een tijdrovend proces, waar zowel de oefentherapeut als uzelf zich voor moet inzetten. Stopt u te vroeg met uw behandeling bij Oefentherapie Hardenberg, dan is de kans groot dat de oorspronkelijke klachten gedeeltelijk of zelfs volledig terugkeren. Ook als u besluit om het behandelingstraject niet te onderhouden, is deze kans aanwezig. Door u optimaal in te zetten tijdens en na het behandelingstraject, behalen we samen een blijvend resultaat. 


De duur van een behandeltraject van Oefentherapie Hardenberg

De duur van een behandelingstraject van Oefentherapie Hardenberg is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste wordt de duur van uw complete behandeling bepaald door de klachten die u heeft, de ernst van de klachten en de achterliggende oorzaken van de klachten. Ook verschilt het per persoon hoe lang het behandelingstraject bij Oefentherapie Hardenberg precies duurt. Zet u zich volledig in door alle tips op te volgen en alle oefeningen te doen, dan gaat het traject bijna altijd sneller.

De gemiddelde duur van een behandelingstraject van Oefentherapie Hardenberg is 8 tot 10 behandelingen. Houd er rekening mee dat uw behandelingstraject ook korter of langer kan duren dan deze gemiddelde duur, door uw klachten en uw persoonlijke inzet.