Bobbi de therapiehond


Praktijk ZoMens heeft een therapie hond, genaamd Bobbi. Een franse Waterhond, oftewel een Barbet.
Honden hebben vaak een positieve invloed op mensen. Ze laten je je veiliger voelen en zorgen voor minder stress. Daardoor kunnen ze mensen in verschillende situaties helpen. Een therapiehond, bijvoorbeeld, kan er voor zorgen dat mensen zich meer op hun gemak voelen tijdens een therapie, waardoor er sneller een resultaat is met de behandeling.

Wat kunt u verwachten van onze therapie Hond:

Bobbi kan worden ingezet in tal van situaties met als doel: mensen geruststellen, ondersteunen en stimuleren. Je kunt hierbij denken aan steun bij EMDR-sessies, steun bij verdriet of rouw maar ook door simpelweg er te zijn. De aanwezigheid van Bobbi zorgt ervoor dat u zich meer op uw gemak voelt. Zowel kinderen, jongeren en volwassen krijgen hierdoor een meer open houding en praten gemakkelijker. Dit zorgt voor het sneller zetten van stappen tijdens de therapie.

Onze therapiehond Bobbi helpt u met:

  • Steun geven bij verlies en rouw
  • Rust en veiligheid tijdens behandeling bieden
  • Ondersteuning en stimulaties tijdens behandelingen
  • Steun geven bij traumatische ervaringen
  • Zelfverzekerdheid verbeteren
  • Assertiever leren zijn

Hoe ziet dit in de praktijk eruit

Bobbi is vaak aanwezig op maandag middag, dinsdag, donderdag middag en vrijdag ochtend. Wanneer ze niet aan het werk is, zal ze vooral rust en veiligheid geven door haar eigen plekje op te zoeken en daar heerlijk te slapen.
Als we bobbi gericht gaan inzetten, dan zal ze actief betrokken worden bij uw proces. Dit doen we door middel van beloningen zoals; koekjes, knuffels of positieve bevestigingen naar haar toe. De therapeut zal u hierin begeleiden en ook uitleggen wat Bobbi laat zien en wat ze doet.

TOP
×

Hoi!

Klik op de persoon met wie je wil spreken.

× Stuur een berichtje