Psychosomatische oefentherapie

Praktijk ZoMens kan u helpen om klachten van spanning, stress, angst te verminderen, voorkomen of op te lossen. Bij psychosomatische klachten kun je voor onderzoek, behandeling en begeleiding terecht bij onze psychosomatisch oefentherapeut. Hij leert je om te ontspannen en naar je lichaam te luisteren. Door de behandeling ontdek je wat de oorzaak is van je psychosomatische klachten en leer je beter met spanning en stress om te gaan.

Wat kunt u verwachten van ons Psychosomatisch Oefentherapeut?

Psychosomatische oefentherapie is op maat gemaakte zorg voor mensen die lichamelijke klachten hebben die niet (alleen maar) een lichamelijke oorzaak hebben, maar waarbij ook psychische of sociale factoren meespelen. Met als doel om lichaam en geest weer goed met elkaar in balans te brengen. Je leert de signalen van je lichaam te herkennen en krijgt hulp om op een gezonde manier met spanning en stress om te gaan.

De psychosomatische oefentherapeut helpt u met:

  • Inzichten die uw stress verbeteren
  • Inzichten in hoe uw lichamelijke klachten verband houden met het psychische
  • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw situatie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Verlies en rouwverwerking
  • Positieve copingsstijlen voor stress

“Krijg inzicht in je stress en wees je eigen mens”

Hoe ziet uw psychosomatische behandeling eruit?

  • Intake: U krijgt de eerste keer een intake waarbij uw situatie en de verbanden met uw klachten helder wordt gemaakt en u krijgt direct al inzicht in klachten en/of stress
  • Vragenlijsten: U zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.
  • Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste consult maakt u samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak waarmee u beiden verwacht de stress te kunnen verbeteren, oplossen of te voorkomen.
  • De behandelingen: De behandelingen die hierna gaan volgen zullen gericht zijn op praatsessies en oefensessies. Waarin u tips krijgt om beter om te gaan met stress en/of gezonder om te gaan met uw klachten. Hierbij zullen bewezen inzichten worden toegepast zoals; gedachtentherapie, meditatie of mindfulness, verlies en rouwbegeleiding en emotieregulatie. Zodat u praktische handvatten krijgt om de stress aan te pakken.
TOP
×

Hoi!

Klik op de persoon met wie je wil spreken.

× Stuur een berichtje