Houdingstherapie

Praktijk zomens kan u helpen om klachten te voorkomen, verminderen of te laten verdwijnen door houding en beweging. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak.

Wat kunt u verwachten van onze Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Oefentherapie Cesar/mensendieck heeft als doel om je bewust te maken van houdingen, spiergebruik. Door bewustwording is het mogelijk om de houding te verbeteren. Hierbij kijken we naar ieders eigen unieke bewegingsgewoonten en houden we rekening met de situatie waar u in zit.

De oefentherapeut Cesar/Mensendieck helpt u met:

  • Bewustwording van lichaamshoudingen zoals: Staan, bukken, lopen en andere bewegingspatronen
  • Aanleren van gezond beweeg gedrag
  • Oefeningen ten behoeve van verbetering mobilisatie, spierkracht en balans in je lijf.
  • Uitleg over houdingen en oefeningen
Je leert zelf regie te nemen om je klachten en bewust om te gaan met je lijf. Door de juiste houdingen en bewegingen toe te passen in je dagelijks leven zullen de klachten ook verdwijnen, verminderen of voorkomen worden.

“ Neem een gezonde houding aan, als uw eigen mens”

Hoe ziet uw houdingstraject eruit?

  • Intake: U krijgt de eerste keer een intake waarbij uw klachten in kaart worden gebracht en de verbanden met uw klachten helder wordt gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar we mee aan de slag kunnen gaan.
  • Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste consult maakt u samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.
  • De behandelingen: De behandelingen die hierna gaan volgen zullen gericht zijn op bewustwording, houdingsaanpassingen, oefeningen om het vol te houden en uitleg over hoe klachten ontstaan. Hierin krijgt u tips om gezonder om te gaan met uw klachten.
TOP
×

Hoi!

Klik op de persoon met wie je wil spreken.

× Stuur een berichtje